Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.4/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
32,25 24,99
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Domaine Labruyère Coeur de Terroirs

Domaine Labruyère is één van de oudste wijnhuizen in de Moulin-à-Vent appellatie. In 1850 vestigde wijnboer Jean-Marie Labruyère zich in Thorins, een gehucht van Romanèche-Thorins. Hij kocht er 10 hectare van de best gelegen wijngaarden. Sindsdien hebben verschillende generaties het landgoed beheerd en werd het beroemde perceel "Le Clos du Moulin-à-Vent" verworven, een uniek Monopole in deze appellatie. Het perceel ligt vlak bij de iconische windmolen en is het waardevolste bezit van Domaine Labruyère. Het familiedomein kiest bewust voor duurzame landbouw om zo een gezonde bodem en wijngaarden na te laten aan de toekomstige generaties. Uit bezorgdheid voor de eigenheid van elk terroir, hebben ze gekozen voor een aanpak per wijngaard, zoals in de Bourgogne ook wordt toegepast. Dit leidde tot drie specifieke cuvées: Champ de Cour, Le Carquelin en Le Clos (uniek Monopole). Daarnaast is het team sterk van mening dat wijnen uit deze appellatie de traditie van complexe en gestructureerde wijnen, om langdurig te bewaren, in stand moet houden. Sommige wijnliefhebbers zijn vergeten dat Gamay wijnen een verbazingwekkende complexiteit kunnen hebben.

Klimaat & Terroir

Deze cuvée is een selectie van de beste terroirs van Domaine Labruyère, die voornamelijk bestaan uit graniet, rijk aan kwarts. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 50 jaar.

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, daarna vindt er een tweede sortering plaats en ten slotte worden alle druiven(100%) ontsteeld. De alcoholische fermentatie vindt plaats in inoxen en/of betonnen vaten van 50 hl, om zo elk perceel gescheiden te houden en de karakteristieken van de terroirs te behouden. De volledige installatie is thermisch gereguleerd. De rijping gebeurt voor de helft in betonnen tanks en voor de helft in gebruikte eiken vaten en 600 liter vaten, genaamd "demi-mud", en dit gedurende 12 maanden.

Druiven

100% Gamay.

Alcoholpercentage

12%

Geur & Smaak

Diep robijnrode kleur met paarse reflecties. In de neus bloemige noties en aroma's van violet, pioen (rozen) en kruiden zoals kruidnagel en nootmuskaat. Zeer pittig in de mond met een mooie dikte en stevige tannines.

Andere consumenten kochten ook