Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
21,10
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Domaine de Châtenoy Menetou Salon Rouge

De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van MenetouSalon. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Ook natuurlijke gisten en de modernste technieken zorgen voor topkwaliteit. De familie Clément verbouwt uiteraard sauvignon blanc, maar ook een derde pinot noir voor rode wijnen en rosé.

Klimaat/Terroir

Het klimaat is gematigd. De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.

Vinificatie

Handmatige pluk van pinot noir van dertig tot vijftig jaar oude stokken levert het fruit op voor een 20 dagen durende inweking en vergisting onder voortdurende onderdompeling van het vruchtvlees. De familie Clément voegt geen allochtone gistcellen toe aan de fermenterende most in de gekoelde roestvrijstalen kuip. Omzetting van appelzuur in melkzuur tijdens de malolactische gisting vindt twaalf 12 maanden lang plaats in eiken vaten, waarvan eenderde deel jaarlijks wordt vervangen.

Druiven

Pinot noir

Alcoholpercentage

14,5%

Geur & Smaak

Zacht fruitige en ingetogen frambozen- en vanillegeur. De wijn vraagt om wat geduld en komt het beste na enkele jaren keldering tot haar recht.

Serveersuggestie

Een zorgvuldig bewaarde fles combineert geweldig met gevogelte en als aperitief bij droge worstsoorten.

Weetje

Jaarlijks wordt een derde van de gebruikte eikenhouten vaten vervangen.

Andere consumenten kochten ook