Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
26,00
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Domaine Chavy-Chouet - Bourgogne Les Femelottes

Chavy-Chouet is een van de oudste families in Puligny-Montrachet. Eigenaar Romaric Chavy, die het domein in 2014 overnam, is de achtste generatie die wijn maakt in zijn familie. Romaric leerde wijn maken van zijn vader, Hubert Chavy, die het wijnhuis in 1982 oprichtte. Romaric Chavy heeft, zoals hij het zelf formuleert, zijn leven gewijd aan ‘winegrowing with a free-spirited, intense, and dynamic approach’. Zijn ambitie is om topwijnen te maken die de essentie van hun herkomstgebieden - Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay en Pommard - weerspiegelen. Maar of het nu gaat om AOP Bourgogne wijnen of Premier Crus, Romaric verzorgt al zijn percelen met dezelfde liefde en aandacht. En… met respect voor de natuur! De 15 hectare die Romaric in bezit heeft, bewerkt hij zoveel mogelijk biologisch. In navolging van zijn vader filtert Romaric zijn wijnen niet, maar laat hij hun puurheid tot uiting komen.

Klimaat & Terroir

Semi-continentaal klimaat met bodems die rijk zijn aan klei en zand. De ‘instap’-Bourgogne van Chavy-Chouet komt van de wijngaard Les Femelottes uit de gemeente PulignyMontrachet, maar deze is alles behalve generiek!

Vinificatie

Zoals bij alle wijnen van Chavy-Chouet wordt de oogst handmatig geplukt. De wijn rijpt op kleine en grote vaten, waarvan 25 tot 50% nieuw eiken.

Druiven

Chardonnay

Alcoholpercentage

13%

Geur & Smaak

Finesse, expressiviteit en kruidige mineraliteit. In de neus geuren van appel en perzik. Lichte vanille tonen en de geur van toffee.

Serveersuggestie

Traditionele combinatie met vette vis, zoals zalm, makreel of witvis geserveerd met romige sauzen. Ook geschikt in combinatie met witvleesgerechten.

Andere consumenten kochten ook