Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
32,95
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Delaire Graff Estate Botmaskop

Op de flanken van de Botmaskop, één van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire Graff wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.

Klimaat & Terroir

De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit schept, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, dé perfectie condities voor wijnbouw.

Vinificatie

De zorgvuldig geselecteerde druiven worden ontsteeld en ongekneusd vergist en regelmatig ondergedompeld. Daarna rijpt de wijn 16 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 50% nieuw. De diverse vroeg in de morgen geplukte rode druiven voor deze wijn zijn afkomstig van zowel de bergwijngaarden als enkele andere hooggelegen percelen van het wijnhuis. De oogst wordt aan de sorteertafels nog eens extra op kwaliteit gecontroleerd alvorens de trossen worden ontsteeld. Het ongekneusde fruit weekt vervolgens in onder voortdurende onderdompeling. Na persing gaat het vergiste sap in Frans eiken vaten voor malolactische omzetting en 16 maanden rust.

Druiven

Cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot, merlot & malbec 

Alcoholpercentage

14,5%

Geur & Smaak

Krachtige maar fluweelzachte wijn met klassieke aroma’s van donker bessenfruit, kruiden en cassis. Tannines zijn mooi rond en de afdronk is intens aanhoudend.

Serveersuggestie

Gegrild vlees, diverse Mediterrane gerechten en harde kazen.

Weetje

Botmaskop, een verbastering van Bootmanskop, is het uitkijkpunt vanwaar de lokale boeren werden geattendeerd op binnenvarende schepen en dus handelsmogelijkheden voor hun versproducten. 

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 9 (Vintage 2015)

Andere consumenten kochten ook