Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
10% korting op ALLE Nederlandse wijn. Bekijk kortingscode.
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
23,25 21,95
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Château Villars - Fronsac

Fronsac is gelegen in het oostelijk deel van Bordeaux, op de “rechteroever” van de Gironde. Het gebiedje is minder bekend dan het naastgelegen Pomerol, maar de wijnen zijn zonder meer van grote klasse. In dit gebied ligt het Château Villars, een familiebedrijf, al voor vele generaties lang. Het domein werkt vanuit traditie, maar schuwt veranderingen niet als dit de kwaliteit van de wijnen ten goede komt. Sinds 1991 is Thierry Gaudrie, een opgeleide oenoloog, verantwoordelijk voor het landgoed en het proces van vinificatie. De wijnen van Villars worden op “klassieke” Bordeauxse wijze gemaakt en krijgen hiervoor al jaren goede waarderingen in de serieuze wijnpers, van Wine Spectator tot Decanter en Robert Parker.

Klimaat & Terroir

Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn. De bodem bestaat uit klei- en kalkgrond.

Vinificatie

Traditionele vinificatie van 24 dagen bij 28°C. Daarna rijpt de wijn 12 maanden op eikenhouten vaten (40 % nieuw).

Druiven

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot

Alcoholpercentage

12%

Geur & Smaak

Weelderige wijn met zwart fruit, bessen en aroma's van munt en chocolade. Verrukkelijke afdronk met aangename tannines.

Serveersuggestie

Deze wijn is heerlijk bij gevogelte als eend, gans of kwartel. Ook bij wildstoof van haas of hert.

Weetje

De verschillende druivensoorten zijn op verschillende momenten rijp. Ten behoeve van de kwaliteit is het daarom niet ongebruikelijk dat het oogsten zich hierdoor over meerdere weken uitspreid.

Andere consumenten kochten ook