Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
6,49
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Château Les Fontenelles Bergerac Rosé

Nicolas Bourdil is de derde generatie wijnbouwers bij Château les Fontenelles. Toen hij 21 jaar oud was besloot hij de wijnen te verbouwen en vinifiëren op het Château, wat een echte transformatie bleek te zijn.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief zeer hoogwaardig product kunnen maken, waar vele Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles.

Klimaat & Terroir

Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuidwesten van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.

Vinificatie

De vinificatie vindt plaats bij een lage temperatuur om zoveel mogelijk aroma's en frisheid in de wijn te behouden.

Druiven

Merlot, Cabernet Sauvingon & Cabernet Franc.

Alcoholpercentage

12,5%

Geur & Smaak

Prachtig vol roze van kleur. Het bouquet wordt gevormd door rood fruit, waaronder aardbeien, frambozen en bessen. Fruitig, maar toch droog van smaak.
De Merlot geeft deze wijn een volle afdronk met een iets kruidig karakter. Ook de Cabernets geven een kruidig karakter aan de wijn. De Cabernet Franc zorgt daarbij voor een delicate fruitigheid, waar de Cabernet Sauvignon meer warme tonen, zoals vanille en cederhout, aan de wijn geeft. 

Serveersuggestie

Dit is een zeer goede begeleiding bij fijne vleeswaren,  geroosterd vlees en salades.

Andere consumenten kochten ook