Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
42,39
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Château Labégorce - Margaux

Labégorce is vernoemd naar een van de eerste eigenaren: de familie Gorce die al in de 14e eeuw haar oog op het landgoed had laten vallen. Tot de Franse revolutie was het een van de grootste domeinen, totdat de familie Gorce werd verplicht om het te verdelen. Dat leidde tot een splitsing in drie delen: waaronder Château Labégorce (dat later Labégorce Zédé werd). Château Labégorce veranderde vele keren van eigenaar tot het in 1989 werd gekocht door Hubert Perrodo. Zijn interesse in het domein was ontstaan door zijn bezoek aan polospelen die regelmatig op het nabijgelegen bij Château Giscours werden gehouden. Perrodo stelde zichzelf ten doel om de drie oorspronkelijke onderdelen weer onder te brengen in één domein. Helaas overleed Hubert Perrodo tijdens een ski-ongeluk, vlak nadat hij Labégorce Zédé had gekocht. Sinds de oogst van 2009 worden de wijnen van het gezamenlijke landgoed weer gewoon als Château Labégorce uitgebracht.

Klimaat & terroir

Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem van de in totaal 70 hectare tellende wijngaard bestaat uit kiezel, zand en slib.

Vinificatie

De druiven worden op traditionele wijze vergist in betonnen cuves. Daarna van volgt een rijping van 12 à 15 maanden in barriques, waarvan 40% nieuw.

Druiven

Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Petit Verdot

Alcoholpercentage

12%

Geur & Smaak

Ware klassieker uit Bordeaux! In ons glas ontdekken we een robijnrode kleur met briljante kern en royale tranengekte. Boeket met rode aalbes, kers, anijs, tabak en venkel. In de mond eerst espresso-impressies, maar dan vooral gekonfijte zwarte/rode kersen en pruimen, zwarte/rode drop en vooral een voortreffelijke aciditeit. Aangenaam, stijlvol, evenwichtig vooral, met een kruidige finale waarin ook wat vanille verweven is.

Serveersuggestie

Serveer bij roodvleesgerechten zoals geroosterde lamsschouder met knoflook en rozemarijn of bij een mooie entrecôte.

Andere consumenten kochten ook