Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
26,34
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Château La Tour Chantecaille - Saint-Émilion Grand Cru

Helemaal in het noordwesten van de Saint-Emilion, op het plateau dat de gedeelde grens vormt met Pomerol, ligt, op 300 meter van Château Pétrus en tussen Château Evangile en Gazin, Château La Tour Chantecaille. Hier bestiert de familie Angle vanuit hun negentiende eeuwse landhuis hun negen hectare bestrijkende domein. Het grootste deel daarvan is beplant met – hoe kan het ook anders – Merlot; slechts twee hectare zijn gereserveerd voor Cabernet Franc. De stokken staan in een één tot twee meter dikke zandlaag gemengd met stenen, op een onderplaat van steenrijke kleigrond. De ideale voorwaarden zoals die ook gelden voor enkele topchâteaux in Pomerol.

Klimaat & Terroir

Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn. De bodem bestaat uit klei en leisteen.

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden vergist in betonnen cuves. De wijn rijpt daarna 12 maanden in eikenhouten vaten waarvan ieder jaar een derde wordt vernieuwd door drie verschillende tonneliers.

Druiven

Cabernet Franc en Merlot

Alcoholpercentage

12,5%

Geur & Smaak

Chique houtgerijpte Saint-Emilion met verleidelijke aroma’s van specerijen, rood en donker fruit en een volle, ronde smaak met soepele tannines en een rijke, harmonieuze afdronk.

Serveersuggestie

Lekker bij gebraden kwartel, kalfsvlees met paddenstoelensaus, varkenshaas met knoflook en groene kruiden, vederwild en rijpe kazen.

Andere consumenten kochten ook