Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
24,10
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

Meer informatie over de Château des Jacques - Fleurie

Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 85 hectaren met granietrijk terroir heerst de gamay waarvan Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld waarmee Julie Pitoiset voorkomt dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste waardoor de druiven een langere inweking kunnen ondergaan. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.

Klimaat & Terroir

Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodems bestaan uit kalk, klei en graniet.

Vinificatie

Traditionele vinificatie van hele trossen en spontane gisting door van nature aanwezige gistcellen. Na vergisting opvoeding op grote oude houten vaten. Een natuurlijke koolzuurinweking zorgt voor een goede extractie van geur en smaakstoffen uit de most, zodat na vergisting en 8 tot 10 maanden vatrijping een dieprood gekleurde, vol fruitige wijn ontstaat. 

Druiven

Gamay

Alcoholpercentage

12.5%

Geur & Smaak

Een fruitige en florale wijn. Een zachte textuur met aroma’s van gerijpt rood fruit en een harmonieuze afdronk.

Serveersuggestie

Te serveren bij vleesgerechten en verschillende kazen; vooral gerijpte geitenkaas is een aanrader.

Andere consumenten kochten ook