Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming
Meer dan 8.500 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €79* Klanten geven ons een 9.3/10
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
12,55
10% korting vanaf 6 stuks
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Meer informatie over de Château Violet - Sauternes Blanc

De geschiedenis van Château Violet gaat terug tot 1815 als de familie Dufour een landgoed verwerft in de streek Barsac. Vijf generaties later omvat het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over de herkomstgebieden Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond groeien de semillon, sauvignon blanc en muscadelle voor de Sauternes van Château Violet. Het wonderlijke fenomeen waaraan de edelzoete Sauternes zijn roem dankt is de botrytis cynerea, oftewel edele rotting. In Sauternes zijn de omstandigheden perfect voor edele rotting. De ochtendnevel boven het riviertje Cirons creëert een uniek klimaat dat dit proces mogelijk maakt. De juiste druiven worden op het juiste moment geoogst en dat gaat bij kwaliteitshuizen in meerdere rondes. Château Violet haalt de door botrytis aangetaste druiven in maar liefst vijf oogstsessies binnen.

Klimaat & Terroir

Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn. De bodem kent elementen van kalk, kiezel en klei. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond staan de stokken voor Château Violet. 

Vinificatie

In vijf achtereenvolgende sessies worden alleen de door botrytis aangetaste sémillon-druiven uit de trossen geplukt. Na de vergisting wordt de wijn geblend met circa 8 procent sauvignon blanc en een minieme hoeveelheid muscadelle. n vijf achtereenvolgende  sessies knippen de plukkers alleen de mooiste door botrytis aangetaste vochtarme sémillondruiven uit de trossen. Na vergisting van het extra zoete sap volgt vermenging met ongeveer acht procent sauvignon blancwijn en een miniem staartje muscadelle.

Druiven

Sauvignon, muscadelle & Semillon

Alcoholpercentage

13,5%

Geur & Smaak

Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.

Serveersuggestie

Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.

Weetje

De druiven in Sauternes worden, dankzij ochtendmist, aangetast door zogenaamde “edele rotting”, waardoor ze indrogen en de wijn een bijzonder rijke, honingachtige geur en smaak krijgt.

Andere consumenten kochten ook