Château des Jacques - Moulin-à-Vent - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Château des Jacques Moulin-à-Vent
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. Op de 85 hectaren met granietrijk terroir heerst de gamay waarvan Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld waarmee Julie Pitoiset voorkomt dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste waardoor de druiven een langere inweking kunnen ondergaan. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.
Klimaat & Terroir
Een landklimaat met warme zomers en koude winters, met voornamelijk granieten grondsoorten. De 27 hectare Cru-wijngaarden rondom Château des Jacques liggen in Moulin-à-Vent, tussen Fleurie en Chénas. De aardkorst is hier van graniet, de ideale grond voor gamay.
Vinificatie
De druiven worden na de oogst gedeeltelijk ontsteeld en op RVS vaten gefermenteerd. Daarna volgt een houtlagering van 6 maanden. De druiven worden na de oogst gedeeltelijk ontsteeld, dan vergist in gesloten vaten om vervolgens gedurende een half jaar op eiken vaten te rijpen. Zo ontstaat een volle krachtige Beaujolais met een zeer rijk fruitig bouquet.
Druiven
Gamay
Alcoholpercentage
14%
Geur & Smaak
Een wijn met een rijk fruitig bouquet, een pittige structuur en een uitzonderlijk lange afdronk.
Serveersuggestie
Jong, iets koel gedronken is de Moulin à Vent Château des Jacques een perfecte begeleider van koude en lichte vleesgerechten. Een gerijpte Moulin - tien jaar of zelfs meer behoort tot de mogelijkheden - wordt met de jaren verfijnder en combineert dan zelfs verrassend goed met gegrild vlees en wild.