Categorieën
Klantenservice +31 (0) 85 301 62 90
https://www.bovino.nl/cervoles-cervoles-negre-0-75-2014/a347
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.4/10 Meer dan 3.000 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel

Cervoles

Cérvoles - Cérvoles Negre - 0,75 - 2014

Artikelnummer 110-332
KleurRood
LandSpanje
Druifcarbernet
Jaar2014
22,95 Prijs per fles
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

Bij een temperatuur rond de 27 graden Celsius vergist het kelderteam van Cérvoles de - tijdens de nacht en vroegste uurtjes - handgeplukte tempranillo, cabernet sauvignon, garnacha en merlot, afkomstig van eigen wijngaarden met oude stokken van gemiddeld meer dan dertig jaar. De tempranillo komt medio september van de ranken, de merlot anderhalve week later. In oktober komt eerst garnacha aan de beurt terwijl cabernet in de tweede week wordt geoogst. In de uiteindelijke assemblage ligt de verhouding op 38% tempranillo, 32% cabernet sauvignon, 18% garnacha en 12% merlot.

Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, pruimenjam en aardbeien op siroop. Maar ook naar kruiden, karamel en chocola. De wijn is prachtig rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

Klimaat/Terroir
Een warm klimaat. De bodems bestaan uit klei en leem.

Vinificatie
De druiven worden geperst en in houten fusten van Frans eiken vergist, waarbij regelmatig ‘pigéage’ plaatsvindt, en daarna gedurende 12 maanden gerijpt, waarna het blenden plaatsvindt.

 Geur & Smaak
Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, aardbeien en pruimen met tonen van karamel en chocolade. De wijn is rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

Serveersuggestie
Te serveren bij rijke gerechten met rijke vleesgerechten en geharde kazen.

Weetje
Het gebruik van vaten is bij Cérvoles aan strenge eisen gebonden. Zo wordt alleen gebruik gemaakt van langzaam groeiend eikenhout dat de tonneliers op een speciale manier toasten. Op dit moment beschikt Cérvoles over driehonderd vaten. De vaten worden na 3 jaar gebruik vervangen.

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 9- (Vintage 2014)

Andere aanbevelingen
 
Omschrijving

Bij een temperatuur rond de 27 graden Celsius vergist het kelderteam van Cérvoles de - tijdens de nacht en vroegste uurtjes - handgeplukte tempranillo, cabernet sauvignon, garnacha en merlot, afkomstig van eigen wijngaarden met oude stokken van gemiddeld meer dan dertig jaar. De tempranillo komt medio september van de ranken, de merlot anderhalve week later. In oktober komt eerst garnacha aan de beurt terwijl cabernet in de tweede week wordt geoogst. In de uiteindelijke assemblage ligt de verhouding op 38% tempranillo, 32% cabernet sauvignon, 18% garnacha en 12% merlot.

Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, pruimenjam en aardbeien op siroop. Maar ook naar kruiden, karamel en chocola. De wijn is prachtig rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

Klimaat/Terroir
Een warm klimaat. De bodems bestaan uit klei en leem.

Vinificatie
De druiven worden geperst en in houten fusten van Frans eiken vergist, waarbij regelmatig ‘pigéage’ plaatsvindt, en daarna gedurende 12 maanden gerijpt, waarna het blenden plaatsvindt.

 Geur & Smaak
Een twaalf maanden durend verblijf in het fijnste eikenhout draagt ertoe bij dat de kersendonkerrode Negre geurt en smaakt naar zoethout, aardbeien en pruimen met tonen van karamel en chocolade. De wijn is rijp, talmt lang na in de mond en bezit die verleidelijkheid die telkens doet verlangen naar een volgende slok.

Serveersuggestie
Te serveren bij rijke gerechten met rijke vleesgerechten en geharde kazen.

Weetje
Het gebruik van vaten is bij Cérvoles aan strenge eisen gebonden. Zo wordt alleen gebruik gemaakt van langzaam groeiend eikenhout dat de tonneliers op een speciale manier toasten. Op dit moment beschikt Cérvoles over driehonderd vaten. De vaten worden na 3 jaar gebruik vervangen.

Onderscheidingen

Harold Hamersma: 9- (Vintage 2014)

Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €75,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
45 dagen proefgarantie
Betalen met ideal Betalen met Paypal Betalen met mastercard Betalen met maestro Betalen met Bancontact Betalen met visa Betalen met Afterpay Verzenden via Post NL NIX18 Thuiswinkel Waarborg Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2019 All rights reservedOver Bovino | Contact | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht
Cookies

Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om deze te plaatsen. Meer informatie

Ja, ik geef toestemming