Boekenhoutskloof - Cabernet Sauvignon Franschhoek - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon Franschhoek
Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes, maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij.
Klimaat & Terroir
Het warme, droge klimaat en de bijzondere bodem van verweerde graniet, leisteen, kwarts, ijzerhoudend gesteente en oude zandsteen maken het gebied zeer geschikt voor verschillende druivenrassen zoals de Syrah, Semillion, Cinsault en de Chenin Blanc en geven de wijnen een bijzonder karakter.
Druiven
Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage
14.5%
Geur & Smaak
Deze wijn heeft in de geur wilde bessen, zwarte bessen, specerijen, cederhout en tabak. In de smaak komen er nog tonen van bramen, laurier, peper en pruimen bij. Deze wijn is mooi gelaagd, met diepgang en heeft een intense, lange afdronk.
Serveersuggestie
Een enkeling zal deze wijn op zichzelf drinken, de meesten zullen er de voorkeur aan geven hem bij eten te schenken. Zo’n grote, dikke wijn heeft wel wat uitdaging nodig. Smaakrijke gerechten in de trant van gegrild rood vlees, mooi wild en lam. Een feestmaal! Past goed bij: gegrild vlees, wild, lam, serveer bij 16 tot 18 graden.
Weetje
Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen.