Bovino Menu Zoeken
Categorieën
Klantenservice +31 (0) 85 401 62 90
Klantenservice: +31 (0) 85 401 62 90 Klanten geven ons een 9.5/10Sterren Meer dan 7.000 kwaliteitswijnen
Zoek uw favoriete wijnen
maar liefst 948 kwaliteitswijnen..!
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje

Bernardus Marinus Jeroboam 3 Liter 2017

Artikelnummer 140-503
Bekijk alles van

Meer informatie over de Bernardus Marinus

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. Bernardus is sinds overlijden van Ben Pon overgenomen door Robert van der Wallen, die het bedrijf in de geest van Pon zal voortzetten. De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.

Klimaat & Terroir

De Marinus wijngaard omvat 36 hectare en is aangeplant op een hoogte van 1200 voet en de bodems variëren van kleileem tot zanderige leem. De wijngaard is opgedeeld in 15 verschillende “blending blocks” die druiven met verschillende en gevarieerde smaken produceren, afgeleid van de bodem en het microklimaat. De gezondheid en het evenwicht van de wijngaard worden behouden als onderdeel van de natuurlijke omgeving. Dit resulteert in zo min mogelijk gebruik van chemicaliën en kunstmest.

Vinificatie

Om Marinus te produceren volgen ze bij Bernardus traditionele Bordeaux-vinificatiemethoden. Elk blok Marinus wordt individueel gekweekt en de druiven worden geplukt bij perfecte rijpheid. Alle druiven worden met de hand gesorteerd en ontsteeld voordat het fermentatieproces plaatsvindt. Na het persen wordt de wijn geblend en overgebracht naar kleine Franse eikenhouten vaten, voor de malolactische vergisting en rijping gedurende 18 maanden.

Druiven

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot

Alcoholpercentage

14%

Geur & Smaak

De kleur is diep karmozijnrood. In de neus aroma’s van gedroogde cranberry’s en rijp zwart fruit, geaccentueerd door kruidige tonen. De smaak is krachtig en intens met impressies van rijke rode kersen en pruimen, vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. De afdronk vertoond een uitstekende tanninestructuur die het bewaarpotentieel toont voor deze vintage.

Serveersuggestie

Geweldig bij gegrild vlees, rood vlees en harde kazen.

Op zoek naar andere producten van Bernardus?

Op de wijnhuispagina van Bernardus vindt u alle producten die Bovino aanbiedt. Of bekijk de Bernardus Marinus in de gewone flesmaat.

380,00
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen
Informatie of advies nodig?

Neem gerust contact met ons op.

Telefoonnummer: +31 (0) 85 401 62 90
Openingstijden: 09:00 t/m 17:00 uur

Andere consumenten kochten ook
Aanbevolen voor u
Bovino at your service
Gratis verzending vanaf €75,-*
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis*
45 dagen proefgarantie
Betalen met ideal
Betalen met Paypal
Betalen met mastercard
Betalen met maestro
Betalen met Bancontact
Betalen met visa
Betalen met Apple Pay
Verzenden via Post NL
NIX18
Thuiswinkel Waarborg
Trust Ecommerce Europe
Copyright Bovino © 2022 All rights reservedOver Bovino | Klantenservice | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Privacy statement | Herroepingsrecht | Verantwoord alcoholgebruik
Cookies

Om onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat andere partijen jouw persoonlijke content kunnen laten zien. Door te weigeren , plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.

Ja, ik geef toestemming