Bernardus Marinus 2014
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Gratis verzending vanaf €79,-*
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.4/10
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
Meer informatie over de Bernardus Marinus
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. Bernardus is sinds overlijden van Ben Pon overgenomen door Robert van der Wallen, die het bedrijf in de geest van Pon zal voortzetten. De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Klimaat & Terroir
De Marinus wijngaard omvat 36 hectare en is aangeplant op een hoogte van 1200 voet en de bodems variëren van kleileem tot zanderige leem. De wijngaard is opgedeeld in 15 verschillende “blending blocks” die druiven met verschillende en gevarieerde smaken produceren, afgeleid van de bodem en het microklimaat. De gezondheid en het evenwicht van de wijngaard worden behouden als onderdeel van de natuurlijke omgeving. Dit resulteert in zo min mogelijk gebruik van chemicaliën en kunstmest.
Vinificatie
Om Marinus te produceren volgen ze bij Bernardus traditionele Bordeaux-vinificatiemethoden. Elk blok Marinus wordt individueel gekweekt en de druiven worden geplukt bij perfecte rijpheid. Alle druiven worden met de hand gesorteerd en ontsteeld voordat het fermentatieproces plaatsvindt. Na het persen wordt de wijn geblend en overgebracht naar kleine Franse eikenhouten vaten, voor de malolactische vergisting en rijping gedurende 18 maanden.
Druiven
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot
Alcoholpercentage
14%
Geur & Smaak
De kleur is diep karmozijnrood. In de neus aroma’s van gedroogde cranberry’s en rijp zwart fruit, geaccentueerd door kruidige tonen. De smaak is krachtig en intens met impressies van rijke rode kersen en pruimen, vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. De afdronk vertoond een uitstekende tanninestructuur die het bewaarpotentieel toont voor deze vintage.
Serveersuggestie
Geweldig bij gegrild vlees, rood vlees en harde kazen.
Op zoek naar andere producten van Bernardus?
Op de wijnhuispagina van Bernardus vindt u alle producten die Bovino aanbiedt.